Selasa, 26 Ogos 2008

Tinggal Kenangan - Sahabatku Mohd Fedley bin Mohamad IdrisKhususan Arwahi Mohd Fedley bin Mohamad Idris- Al-fatihah

Maaf buat teman-temanku sekelian kerana masih tertunggu-tunggu update terkini . Aku pohon waktu barang seketika untuk bertenang kerana aku masih dalam keadaan shocked mengenangkan sahabat karibku suatu ketika dahulu, yang pernah menjadi model terjun ketika mula-mula aku berjinak-jinak mempelajari seni fotografi sejak tahun 2000 yang lalu, telah kembali ke rahmatullah pada hari
sabtu 24 August 2008, jam 8.30mlm.

Pada usianya yang masih 25 tahun. Dia merupakan seorang sahabat yang memahami,merendah diri,jujur,lurus orangnya,baik budi pekerti dan menghormati orang lain sebaiknya. Adapun dia telah bertunang dan sepatutnya bakal mendirikan rumahtangga pada tahun ini. Namun, Allah lebih menyayanginya. Dia telah dijemput untuk pergi dahulu meninggalkan keluarga,tunang dan sahabat handai untuk selamanya.

Aku masih sugul mengenangkan nasibnya yang menjadi mangsa sihir individu yang tak mengenal erti simpati hanya kerana secebis cinta yang tak kesampaian.Bertuankan nafsu sampai lupa akan dosa besar dengan membunuh orang lain tanpa belas kasihan dan simpati. Apa kepuasan diri yang tak bertepi itu dijadikan sandaran buat kelegaan nafsu runtunan syaitan? Apakah dia tidak mengenal erti pasrah dalam hakikat bercinta??? Beliau adalah sahabatku yang kedua yang menyeru seruan ilahi atas sebab sihir yang dilaknat Allah oleh perilakunya.

Sahabatku yang pertama Mohd Kamaruzzaman dan kemudian diikuti oleh Ayahnya juga menjadi mangsa rakus manusia jelek dan pengamal sihir tak tak mengenal erti dosa dan neraka. Moga Allah membalasnya dengan setimpal kelak samada didunia mahupun di Padang Mahsyar kelak.Moga Allah menghancurkan niat buruk mereka-mereka ini yang sekiranya masih ada untuk memuaskan nafsu serakahnya dengan melanjutkan usaha jahatnya pada insan yang masih tinggal.

Doaku buat keluarga allahyarham dan sahabat-sahabatku menerima ujian dan dugaan hidup ini dengan ketabahan dan kepasrahan. Ini adalah sebagai satu peringatan buat kita yang masih hidup dan akan kembali jua padaNYA kelak. Namun masa itu akan tiba kelak bagi makhluk yang hidup. Doaku moga Allahyarham tergolong dalam golongan orang-orang yang soleh, Moga dia terhindar dari siksaan azab kubur dan permudahkan urusannya dialam sana.


dari sahabatmu.
yg mengerti